Diyet ListesiSağlıklı Yaşam

Maya İle Zayıflayacak Maya ile Parlayacaksınız

Maya ile zayıflamak mümkün. Mayanın faydaları nelerdir? Maya ile bağışıklığınızı ve formunuzu nasıl korursunuz? Detaylar Sağlıkta Haber’de.

Maya ile zayıflamak mümkün. Maya ile zayıflayacak maya ile parlayacaksınız. Mayanın faydaları nelerdir? Maya ile bağışıklığınızı ve formunuzu nasıl korursunuz? Maya nasıl kullanılır? Cildinizi pırıl pırıl yapacak maya maskesi nasıl yapılır ne işe yarar? İşte sağlık mucizesi  mayanın bildiğiniz ve bilmediğiniz bir çok faydası Sağlıkta Haber’de.

Mayanın faydaları nelerdir?

Maya deyince aklımıza her evin mutfağında ilk olarak hamur işlerinde, kek, tatlı, ekmek börek gibi hamur işlerini kabartmak için kullanılması gelir. Oysa doğadan armağan sağlık mucizesi maya bağışıklığımızdan, formumuza, ruh sağlığımızdan cilt ve saç sağlığına kadar bir çok alanda fayda sağlar.

Mayanın faydaları nelerdir?
Mayanın faydaları nelerdir?

Güzelliğimiz de ruh sağlığımız da mayaya emanet

Maya kimi zaman güzellik için maske olarak çıkar karşımıza. Kimi zaman ellerimizi dış etkenlerden korumak için  doğal bir el kremi, kimi zaman yaşadığımız yoğun strese karşı doğa bir  ilaç, kimi zaman bağışıklığımızın koruyucu kalkanı, kimi zamanda diyet listelerinin baş rol oynucusu…. Mayanın faydaları saymakla bitmez.

Maya Nedir, Maya Ne İçerir?

Doğanın mucizesi maya B grubu vitaminler, demir, magnezyum, krom, fosfor, çinko, selenyum gibi mineraller ve yüzde 50 oranında protein, içerir.  Amerikalı ve Japon bilim insanlarının  yaptıkları çalışmalarda mayanın içindeki genlerin insan genlerine çok benzediği kanıtlanmıştır. Bu önemli araştırma sonucu sayesinde sayesinde çok yakında insan DNA‘sının daha iyi tanınacağı, henüz çaresi bulunmayan pek çok hastalığın önceden teşhis edilip önlenebileceği beklenmektedir.

Güzelliğimiz de ruh sağlığımız da mayaya emanet
Güzelliğimiz de ruh sağlığımız da mayaya emanet

Sağlık ve Güzellik İçin Mayanın Önemi

Dünyanın bir çok ülkesinde mayanın sağlık ve güzelliğimize katkılarını keşfedilmiştir. Mayaya hakkettiği değeri veren bir çok ülke, bu değerli besini sadece bir katkı maddesi olarak değil, piyasaya tabletler halinde ilaç olarak sunmaktadır.

Mayayı salata ve içeceklerinizde kullanın

Mayayı yalnızca hamur işlerini kabartmak için kullanmayı düşünmemek gerektiğini belirten uzmanlar normal öğünlerde de mayanın tüketilmesini öneriyor.  Dengeli beslenerek mayanın zengin içeriğinden olabildiğince fayda sağlamak mümkün.

Maya Nedir, Maya Ne İçerir?
Maya Ne İçerir?

Maya sağlıklı beslenme için salata veya mezelere, hatta kimi yemeklere eklenerek yenilebilir. Bunun yanı sıra ılık süte,  meyve sularına karıştırılarak tüketilebilir.

Maya Nerede Kullanılır?

Maya, mantarlar grubunda bulunan tek hücreli canlılardır. Maya, çıplak gözle görülmeyecek kadar minik ve renksiz hücrelerden oluşur. Sıcakla temas etmesi durumunda çoğalır. Bira mayası olarak da adlandırılan  bu madde, ekmek başta olmak üzere çeşitli unlu mamullerin, bira ve şarap gibi içkilerin üretiminde kullanılır.

Sağlığınız İçin Maya Kullanın

Daha sağlıklı ve her dem enerjik olmak için maya ideal bir seçenektir.  Çünkü maya etkili bir stres atıcıdır. Karaciğeri temizler, hatta anne karnındaki ceninin gelişimine olumlu yönde katkı sağlar. Bunun yanı sıra bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı bizleri korur. Özellikle  nekahat devresinde olan hastalar, hamileler, gelişmekte olan çocuklar ve hatta sporcular bu değerli besini  bol bol tüketmelidir. Maya, zengin aminoasit özleri, magnezyum, potasyum, krom, selenyum ve fosfor gibi mineralleri, B grubu vitaminleri içerdiği için özellikle spor yapanlar için  son derece yararlıdır.

Beslenmenizde Mayalı Yiyeceklere Ağırlık Verin
Beslenmenizde Mayalı Yiyeceklere Ağırlık Verin

Maya ile Zayıflamak Mümkün

Maya, organizmanın kimyevi aktivitelerini uyararak en iyi şekilde çalışmasını sağlar. Hücrelerin büyüme ve üremesine yardımcı olur. Maya, yağdan ve karbonhidrattan yoksun olduğu için hazmı kolaylaştırır. Mayayı kahvaltıda süte ilave ederek veya  salatalarınıza ekleyerek yemeli.

Hamilelikte Maya Kullanımı Faydalı mı Zararlı mı?

Hamilelik döneminde vücudun gereksinimleri artar.  Maya tüm bu ihtiyaçları karşılayacak kadar zengin özellikler içerir.

Mayadaki B9 vitamini (folik asit) hamilelerde anemiyi önleyip yeni hücrelerin (plasenta gibi) üretimini uyarır. Cenindeki sinirsel hücrelerin gelişmesini sağlar. Normalde bir kişinin günlük folik asit gereksinimi 3 mg iken hamilelik sürecinde bu miktar 7.5 miligrama kadar yükselir. Bu nedenle hamile kadınlar mayalı yiyecekleri, beslenme programlarına dahil etmelidir.

Diyabette Tam Bir İyileşme Sağlanamıyor
Diyabet hastaları maya kullanabilir mi?

Diyabet Hastaları Maya Kullanabilir mi?

Özellikle diyabet hastaları maya kullanmalıdır. Çünkü maya, sodyum ve şeker açısından son derece yoksundur. Özellikle diyabet ve ‘ipoglisemi’ den (kan şekeri oranının düşmesi) yakınanlar için ideal. içeriğindeki krom, kandaki yağ ve şeker düzeyini azaltan insülinin hareketini güçlendirir. Çinko minerali ise glisemi (kandaki yüksek şeker oranı) düşürerek dengeler.

Stresin İlacı da Maya!

Maya, yoğun strese karşı ilaç gibi gelir.. Zengin B vitaminleri sayesinde sinir sistemini dengeler.  Sinir hücrelerinin yaşamını uzatır, sinirsel uyarıların düzenli bir şekilde işlemesini temin eder. Kalp atışları, nefes alma, göz kırpma, kanı iterek kan dolaşımını hızlandıran damarların işlevi gibi. Maya aynı zamanda  konsantrasyonu, fiziksel ve ruhsal randımanı artırıp yorgunluk ve sinirlilik haline önler. Yoğun stres altında iken artan mide asidini yok eder, sindirim sisteminin işlevine yardımcı olur.

DASH diyeti Akdeniz Diyetine Benziyor
Diyette mayanın desteği

Diyette Maya Kullanılmalı mı?

Sağlıklı bir diyette yer alan besinlerin vücudun tüm gereksinimlerine yanıt vermesi gerekir. Maya bu gereksinimlerin büyük kısmını karşılar. Zayıflama diyetleri bazen bağırsak bakterilerine zararlı olabilir. Maya bu durumda dengeleme görevini üstlenir ve bağırsaklardaki yararlı bakterileri güçlendirir.

Karaciğer Sağlığı İçin Mayanın Önemi Nedir?

Maya karaciğerin yakın dostu konumundadır. İlk olarak karaciğeri toksinlerden arındırır. İkinci olarak karaciğerin düşmanlarına karşı savaşıp yağların bu organda birikmesini engeller. Maya ‘colina’ denilen yağ dönüştürücü bir madde içerir. Colina, vücuda giren yağları organizma tarafından en faydalı şekilde kullanılacak duruma getirir. Karaciğerde birikmelerini önler.

Güzelliğin Sırrı Mayada Gizli

Güzelliğin sırrı mayada gizli.  Maya ile saçlarınıza masaj yapabilir sütte hatta suda eriterek cildinize sürebilirsiniz. Yüz ve elinize sürdüğünüz bu karışım cildinizi yumuşacık ve parlak bir görünüme kavuşturur. Yüzünüzü nemlendirmek ve dış etkenlere karşı korumak için mayadan yararlanabilirsiniz.  Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlar. Protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasına yardımcı olur. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı olur.  Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı olur.

Güzelliğin Sırrı Mayada Gizli
Güzelliğin Sırrı Mayada Gizli

Maya Saçların Dökülmesini Önler

Maya özellikle saçların dökülmesini önleyip sağlıklı uzamasını sağlar. Mayada bulunan B5 vitamini, saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarır.  Keratin, saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlar.

Saç maskesi tarifi

  •  5 çorba kaşığı toz mayayı 1 büyük bardak suda eritin.
  • Mayayı saç diplerine früksiyon yaparak yedirin.
  • Saçınıza sürdüğünüz mayayı en fazla birkaç dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.

Güzelliğiniz için ihtiyacınızı karşılayacak mayayı evinizden eksik etmeyin. / Sağlıkta Haber

Sağlıkta Haber: Sağlıkta Güvenilir Haber Kaynağınız
Sağlıkta Haber: Sağlıkta Güvenilir Haber Kaynağınız

Sağlıkta Haber ile sağlık alanında yaşanan güncel gelişmeleri takip edin!

SAĞLIKTA HABER

Sağlık alanında yaşanan en son gelişmelerden haberdar olmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için Türkiye’nin en kapsamlı sağlık haberleri portalı Sağlıkta Haber’i takip edin!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu