HamilelikKadın HastalıklarıSağlık Haberleri

Anneden Bebeğe Kanser Geçer mi? Kanser Bulaşıcı mıdır?

Kanser bulaşıcı mıdır? Kanser anneden çocuğa geçer mi? Kanser hastası hamile kadınlar kanserin bebeklerine bulaşmasından korkmalı mı? Kanser hastası hamileler sağlıklı bir hamilelik nasıl geçirir? Detaylar Sağlıkta Haber’de.

Kanser bulaşıcı mıdır? Kanser anneden çocuğa geçer mi?  Kanser hastası hamile kadınlar kanserin bebeklerine bulaşmasından korkmalı mı? Kanser hastası hamileler sağlıklı bir hamilelik nasıl geçirir? Detaylar Sağlıkta Haber’de.

Kanserli Hamilelerin Bebekleri de Kansere Yakalanabilir mi?

Japonya’da yapılan bir araştırmada bebeklerin annelerinden doğum sırasında kansere yakalanabildiği ortaya çıktı. Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Ulusal Kanser Merkezi Hastanesi’ndeki araştırmacılar, erkek bebeklerin, doğum sırasında annelerinin rahim ağzı tümörlerinden kanser hücrelerini solumaları nedeniyle akciğer kanserine yakalandığını açıkladı.

Kanser Bulaşıcı mıdır?
Kanser Bulaşıcı mıdır?

Kanser anneden çocuğa geçer mi?

Yapılan araştırmada, akciğer kanseri olan 23 aylık ve 6 yaşındaki iki erkek çocuktan alınan örnekler, annelerin rahim ağzı kanserleriyle genetik eşleşme olduğunu gösterdi. Elde edilen bu sonuçlar ‘Kanser bulaşıcı olabilir mi? Anneden bebeğe kanser geçer mi? sorusunu akla getirdi.

Kanser Hastası Hamile Kadınlar Korkmalı mı?

Kanser hastası hamile kadınlar bu araştırma sonucundan korkmamalı mı? Çok nadir görülen bu durumdan korunmak için, bebeklerinin sağlığı açısından anneler sezaryenle doğumu mu tercih etmeli?

Anneden Bebeğe Kanser Geçer mi?
Anneden Bebeğe Kanser Geçer mi?

Doğum kanalında enfeksiyon varsa yenidoğan da enfeksiyon kapabilir. Ancak kanserin bebeğe bu şekilde geçmesi çok nadirdir. Rahim ağzı bir lezyonla kaplıysa bebeğin normal doğumu çok zordur. Bu nedenle bebeğin sağlığı açısından sezaryen tercih edilmelidir.

Anne ve Bebekte Bağışıklık Sistemi Sorunu Olabilir

Rahim ağzı kanseri, orta yaşını geçmiş ve doğurganlığını kaybetmiş kadınlarda daha sık görülüyor. Rahim ağzı kanserinin doğurganlık yıllarında ortaya çıkıp bebeğe geçmesi yaygın bir durum değildir.

Uzmanlar, bu testlerin hem annede hem de bebekte bağışıklık sistemi sorununu belirleme olasılığının en yüksek olduğuna inanıyor. Bağışıklık sisteminde bir sorun varsa, yenidoğanda sistem düzgün çalışmadığından, yenidoğanın anneden aldığı sağlıksız hücrelerin tekrar aktifleşerek tümör hücreleri olarak ortaya çıkması mümkündür.

Hamile kadınlar korkmalı mı?
Hamile kadınlar korkmalı mı?

Hamile  Kadınlar Korkmamalı mı?

Kanser hastası hamile kadınların bu durumdan korkmaması gerekir. Kadınların rahim ağzı kanserinden korunabilmesi için genç yaşta düzenli sitolojik muayene yaptırmaları gerekmektedir. Annelerin jinekolojik muayeneleri sırasında rahim ağzı kanserinin erken hücrelerini tespit eden testleri yaptırmaları gerekmektedir. Kanser olmasına rağmen hamile kalan anneler, kemoterapiye rağmen oldukça sağlıklı bebekler doğuruyor. Uzmanlar sıklıkla kanserden değil, geç kalmaktan korkmamız gerektiği konusunda uyarıyor.- Sağlıkta Haber

sağlıkta haber
SAĞLIKTA HABER

 

Kadın sağlığı, erkek sağlığı, çocuk sağlığı, psikoloji, cinsel yaşam, diyet, estetik, doktor, hastane adresleri, ilaç arama ve daha fazlası Sağlıkta Haber’de

SAĞLIKTA HABER: SAĞLIKTA GÜVENİLİR HABER KAYNAĞINIZ

SAĞLIKTA HABER

Sağlık alanında yaşanan en son gelişmelerden haberdar olmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için Türkiye’nin en kapsamlı sağlık haberleri portalı Sağlıkta Haber’i takip edin!

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top button