İlaç Aramaİlaç Rehberi-Harf: B-C

Babinoks (150 ml Şurup Şişe) Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) Nedir? Nedir? Ne İşe Yarar? Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) etken maddesi nedir? Detaylar Sağlıkta Haber'de.

Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) Nedir? Nedir? Ne İşe Yarar? Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) etken maddesi nedir? Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) endikasyonları ve yan etkileri nelerdir? sorularının cevabı ve daha fazlası Sağlıkta Haber‘de.

Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) Nedir?

Sağlıkta Haber İlaç İsimleri B-C HARFLERİ
Sağlıkta Haber İlaç İsimleri B-C HARFLERİ

Babinoks Formülü:

5 ml’de (1 ölçek) 120 mg Parasetamol,Propilen Glikol,Gliserin Etanol,Sodyum Sakarin,Metil Praben,Şeker,Sitrik Asit,Sodyum Sitrat,Muz esansı ve Ponso 4R içerir.

Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) Farmakolojik Özellikleri:

Çocuklarda baş-diş ağrıları,grip ve soğuk algınlığına bağlı vücut kırıklıkları ve adele ağrıları,aşı sonrası ateş ve ağrıları,çeşitli nedenlere bağlı eklem ağrıları,kulak ve bademcik iltihapları sonucu ortaya çıkan ağrılar.Döküntülü çocuk hastalıkları ve ateşle seyreden tüm vakalarda ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılır.

Sağlıkta Haber İlaç Arama
Sağlıkta Haber İlaç Arama

Babinoks  Kontrendikasyonları:

Parasetamole karşı aşırı duyarlılık,karaciğer hastalıkları.

Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) Uyarı ve Önlemler:

  • Ağır böbrek ve karaciğer bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Alkolle birlikte kullanımı sakıncalıdır.
  • Karaciğeri etkileyen diğer ilaçlar ile tedavi edilen hastalarda doktor önerisi ile kullanılmalıdır.
  • Kalp Akciğer hastalarıyla anemisi olanlara dikkatle verilmelidir.5 günden uzun süren ağrılarda ateşi 39.5 C den fazla olanlarda 3 günden daha uzun süren ateşle ve tekrarlayan ateş vakalarında doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.
  • Doktor kontrolü olmada,anemili veya kardiyak,pulmoner,renal ya da hepatik hastalıkları olanlarda kullanılmamalıdır.Analijezik ilaçları doktora danışmadan uzun süre kullanmayınız.
Sağlıkta Haber İlaç Rehberi
Sağlıkta Haber İlaç Rehberi

Babinoks Yan etkileri

Nadiren hassas çocukların ciltlerinde kızarıklığa rastlanabilir.

İlacı kesmekle durum ortadan kalkar.Hematolojik araz husule gelebilir.Normal dozlarda kullanıldığında başka bir kontrendikasyona rastlanmamıştır.Yüksek dozlarda kusma gastro-intestinal kanama,karaciğerde tahribat,serebral ödem ve böbrek tubuluz nekrozu görülür.Normal dozlar aşılmamalıdır.

Babinoks  (150 ml Şurup Şişe) İlaç etkileşimleri neler?

Tedavi dozunda etkileşim belirlenememiştir.Yüksek dozda ve uzun süreli kullanımda antikoagulan ilaçların etkisini arttırmaktadır.Uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanılan parasetamol,kumarin,indantoin deriveleri ile fenotiyazinlerle etkileşebilir,üriner 5-hidroksi-indol asetik asit testinde yanlış pozitif sonuç verebilir.

Sağlıkta Haber İlaç Arama
Sağlıkta Haber İlaç Arama

Babinoks Kullanım şekli ve dozu:

  • 3 ay-1 yaş çocuklarda :Günde 3-4 defa 1/2 -1 ölçek
  • 1-4 yaş arası çocuklarda :Günde 3-4 defa 1-11/2 ölçek
  • 4-8 yaş arası çocuklarda :Günde 3-4 defa 1-1 1/2 ölçek
  • 8-12 yaş arası çocuklarda :Günde 3-4 defa 2-3 ölçek

Gerektiği takdirde günde 4 kat alınması ve iki doz aralığı 4-6 saat olmalıdır.Tok karnına kullanılmalıdır.Çocugun yaşına ve kilosuna göre doz ayarlanmalıdır.Doktorunuz tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde bir haftadan fazla kullanmayınız.

Babinoks Doz Aşımında Ne Olur?

Parasetamolün aşırı dozda kullanımı iştahsızlık,kusma,hipoglisemi ve gastrointestinal kanamay sebep olabilir.Akut aşırı doz veya yüksek dozların uzun süreli kullanımı karaciğer hasarı,renal tübüler nekroz ve serebral ödeme neden olabilir. / Sağlıkta Haber

Sağlıkta Haber Instagram Adresini Mutlaka Takip Edin
Sağlıkta Haber Instagram Adresini Mutlaka Takip Edin

Sağlıkta Haber sitesinde tüm ilaç aramalarını yapabilirsiniz.

SAĞLIKTA HABER

Sağlık alanında yaşanan en son gelişmelerden haberdar olmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için Türkiye’nin en kapsamlı sağlık haberleri portalı Sağlıkta Haber’i takip edin!

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top button